Bedrijven

Roelfsema Rouwcoaching heeft als missie, aandacht voor rouw op het werk!

Ik begeleid organisaties, die te maken hebben met verlies en rouw. Op die manier wordt chronisch verzuim voorkomen. Ook adviseer en ondersteun ik organisaties bij verandering. Een verandering heeft ook verlies tot gevolg. Hoe meer aandacht je als werkgever besteedt aan dit verlies en ruimte geeft om het daarover te hebben met een team, hoe meer begrip er komt voor de veranderingen door de medewerkers.
Oprechte aandacht voor rouw en veranderingen op het werk levert winst op voor medewerkers en organisatie.

Training voor managers/leidinggevenden Omgaan met rouw op het werk klik hier voor programma of download de flyer voor de training

Aandacht voor rouw, betekent geen verzuim, maar maatwerk in combinatie met bijzonder verlof. Dit voorkomt verzuim en verhoogt duurzame inzetbaarheid!

  • Impact van verlies en rouw op de werkvloer is groter dan men denkt
  • Aandacht voor rouw en terugkeer in het werk is maatwerk
  • Verlies raakt ook de collega’s

Begeleiding van de gouden driehoek (medewerker met rouw, team collega’s en leidinggevende)

Chronisch verzuim is te voorkomen door goede ondersteuning. De leidinggevende en het team kunnen samen ervoor zorgen dat een collega met rouw eerder en natuurlijker naar het werk terugkeert.

* Ik bied deze ondersteuning op maat bij communicatie en samenwerking voor de medewerker met rouw, voor de manager en voor het team.

*Teamleden worden ook geraakt door het verlies van hun collega. In een teamsessie bespreek ik verlies en rouw. Wat doet dit met jou en wat kunnen jullie als team of als individu voor je collega betekenen.

*Met de leidinggevende bekijk ik wat deze nodig heeft om meer kennis te krijgen over verlies en de impact van rouw. Hoe kun je hier goed op in spelen. Op welke manier ga je in gesprek en blijf je contact houden met je rouwende medewerker.

Ik geef tips om verzuim te voorkomen en gesprekstechnieken ter verbetering van duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Dus: aandacht voor medewerker met rouw, de collega’s én de leidinggevende. Omdat de begeleiding van deze drie partijen zo krachtig is, noem ik dit de gouden driehoek. Ik kijk naar de behoeftes van alle betrokkenen op het werk. De medewerker met rouw maakt daarom sneller de stap naar het werk, teamleden voelen logischerwijs meer saamhorigheid en leidinggevende ervaart de communicatie met het team en de rouwende medewerker als prettiger en natuurlijker.Deze vorm van begeleiding resulteert in:
* Meer begrip voor de behoeftes van alle partijen
* Voorkomt chronisch verzuim bij medewerkers
* Verhoogt loyaliteit en verantwoordelijkheidsgevoel naar de organisatie
* Draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van medewerkers

In overleg met u wordt op basis van uw wensen een voorstel op maat gemaakt. Download de flyer

Roelfsema Rouwcoaching werkt samen met: