Ondersteuning bij verlies en rouw

‘Verlies is niet het einde, verlies is een nieuw begin’

Verlies raakt je ten diepste. Verlies door ziekte, door scheiding, verlies van een dierbare. Iedereen reageert anders op verlies en verdriet.
Er is geen goede of foute manier om hier mee om te gaan. Het wordt zwaarder als je het verdriet moeilijk toe kunt laten, omdat de omgeving er van alles van vindt. Er wordt vaak zoveel advies gegeven dat je niet meer kunt of durft te luisteren naar je eigen stem, of je eigen gevoel.

Als coach luister ik naar jou, samen onderzoeken we wat jij op dit moment in je leven nodig hebt. Waar zit je veerkracht. Hoe kun je verdriet toelaten en hoe kun je verder leven met het verlies dat je bij je draagt.
Ik merk dat mijn eigen ervaring met rouw in combinatie met mijn professionele opleiding als coach voor veel mensen als meerwaarde wordt ervaren.
Het klopt, ik begrijp bepaalde uitspraken, gedachten en gevoelens. Ik heb niet de behoefte het verdriet te verzachten of plekjes te geven. Wat ik wel belangrijk vind, is luisteren, doorvragen en op jouw tempo stappen te zetten, waardoor je weer verschil gaat voelen tussen donkere en lichte momenten.

Rouw is rauw

Rouwen is het verlies verweven in je leven. Dat is hard werken en het kost veel extra energie. Mijn manier van coaching geeft inzicht in jezelf.  Verlies verwerk je niet, je geeft het ook geen plekje, je neemt het mee in je leven. Het blijft bij jou. Door verdriet toe te laten komt er ruimte voor betekenisgeving.
Of het nu gaat om grote veranderingen in je leven (bijvoorbeeld bij scheiding, gedwongen verhuizing of verlies van een baan) levend verlies (bijvoorbeeld ongeneselijk ziek, vorm van dementie of NAH)
of verlies door overlijden. Je raakt erdoor in onbalans. De zoektocht naar nieuwe balans met deze verandering is rouwen.

Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je coaching nodig hebt. Omgaan met verlies en rouw heeft geen tijdschema. Alleen jij kunt aangeven wat je voelt en nodig hebt. Ik hou een spiegel voor en benoem wat ik zie en voel, om jou meer inzicht in jezelf te geven. Mijn ervaring is dat veel mensen 3 a 4 bezoeken als voldoende ervaren.

Ziekte is ook een vorm van verlies

Wanneer jij of een gezinslid ernstig ziek is heeft dit gevolgen voor het hele gezin. Hoe ga je met de situatie om? Vaak gaat veel aandacht uit, wat begrijpelijk is, naar degene die ziek is. Het is goed om ook aan jezelf en de andere gezinsleden te denken. Iedereen beleeft ziekte op een andere manier. Het is niet altijd makkelijk om je gevoelens, zoals angsten en zorgen over de toekomst te delen. Begeleiding hierbij is afhankelijk van de behoefte van jou en eventueel van andere individuele gezinsleden.


Spreekt dit je aan?
Neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier of stuur een app naar 06-44914430 dan neem ik telefonische contact met je op om kennis te maken en vragen te beantwoorden, die je mogelijk hebt.


Tarieven 2023

Telefonische kennismaking (geen kosten aan verbonden)
Particulier
Consult van 60 minuten in Drachten of online € 99*

Mocht je het op prijs stellen dat ik bij jou thuis kom, dan vraag ik een km- vergoeding buiten de gemeente Smallingerland € 0,40 per km incl. reistijd.
*Kosten zijn inclusief BTW en worden niet vergoed door de zorgverzekering

Organisaties
Consult medewerkers door organisatie betaald € 99*
Consult ondersteuning leidinggevende € 125*
Ondersteuning teams bij rouw maximaal 15 personen per groep in overleg*
*Kosten zijn BTW-vrij

Ik deel geen informatie met anderen.
Indien nodig verwijs ik door naar specialisten.
Regelmatig heb ik intervisie met gediplomeerde collega-coaches en rouwdeskundigen en voor mijn eigen ontwikkeling blijf ik trainingen en workshops volgen die ik ook op de website vermeld.