Lezingen en trainingen

Meer leren over omgaan met verlies?
Lezingen en trainingen/workshops

Lezingen

2023/2024 ‘Wat is er gebeurd?’
Een lezing over het maken van mijn boek, ‘Wat is er gebeurd?’ (september 2023)
Ik leg uit wat verlies mij heeft gebracht op het gebied van veerkracht. Uitleg over de meerwaarde van oprechte voor rouw. Wat betekent rouw en welke invloed heeft het op je privé- en werksituatie. Iedere verandering heeft verlies tot gevolg. Hoe meer kennis er is over de gevolgen van verandering en verlies, hoe makkelijker het wordt om verlies en rouw als onderdeel van het leven te zien.
Een lezing voor iedereen die zonder oordeel aandacht wil hebben voor verlies en rouw. Lotgenoten, ondersteuners en werkgevers.

2023 Lezing over levend verlies voor o.a. casemanagers dementie
2022 Voorbeeld van een lezing in samenwerking met pluzzorg.nl: Zie hier
2021 Lezing: ‘Verder na verlies’
Uit tegenslag komen bijzondere dingen voort. Door mijn eigen ervaringen met verlies heb ik veerkracht leren kennen op een manier die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden.
Ieder mens is in staat om met verlies verder te leven. Als medemens, buitenstaander, collega, gemeenschap en organisatie is het belangrijk om te weten wat je kunt doen en vooral wat je beter niet kunt doen.

Rouw is geen ziekte, het is een onderdeel van het leven

Door mijn ervaring te delen met anderen merk ik dat er op een andere manier naar verlies, verdriet en rouw wordt gekeken. In mijn lezing combineer ik mijn ervaringen met veel gebruikte theorieën over rouw. Ik stel mij kwetsbaar op en tegelijkertijd vertel ik ook met humor hoe reacties soms overkomen. Ik ga ook graag in gesprek met de aanwezigen over hun ervaringen met verlies en rouw.
Er zijn zoveel boeken over verlies en rouw, dat je soms niet weet wat een boek is dat bij jou past. Tijdens een lezing neem ik altijd boeken uit mijn eigen boekenkast mee (deze zijn niet te koop), zodat geïnteresseerden in de pauze daar even doorheen kunnen bladeren.


Trainingen en Workshops

Alle trainingen en workshops worden in-company gegeven.
De inhoud wordt op verzoek zoveel mogelijk op maat gemaakt.

Workshop op maat

Heeft u op dit moment zelf niet te maken met rouw op het werk, maar wilt u meer weten over omgaan met verlies en rouw, dan is de workshop ‘Rouw op je dak’ heel geschikt.
Op een actieve manier wordt uitleg gegeven over de invloed van rouw op het leven. Wat kun je doen als ondersteuner, als vriend of als collega. Verschillende handvatten worden aan de hand van casussen besproken in een dagdelen op locatie aan groepen van max 12 mensen.

Neem voor meer informatie over een workshop op maat vrijblijvend contact op door het invullen van onderstaand formulier , per mail info@jokeroelfsema.nl of bel 06 44914430.

Lees ook mijn reactie op het CNV voorstel voor meer rouwverlof bij NPO EenVandaag (9 juli 2020)
Ook tips in de podcast ‘helemaal aan het einde’ aflevering 7 De dood van een collega vanaf 8:20 min (11 december 2021)

Voor meer informatie over workshops op maat en lezingen neem vrijblijvend contact op via info@jokeroelfsema.nl of via 06 44914430.