Lezingen en Workshops

Meer leren over omgaan met verlies en rouw als groep?

Lezingen

‘Verder na verlies’

Uit tegenslag komen bijzondere dingen voort. Door mijn eigen ervaringen met verlies heb ik veerkracht leren kennen op een manier die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden.
Ieder mens is in staat om met verlies verder te leven. Als medemens, buitenstaander, collega, gemeenschap en organisatie is het belangrijk om te weten wat je kunt doen en vooral wat je beter niet kunt doen.

Burdaard, november 2021.

Door mijn ervaring te delen met anderen merk ik dat er op een andere manier naar verlies, verdriet en rouw wordt gekeken. In mijn lezing combineer ik mijn ervaringen met veel gebruikte theorieën over rouw. Ik stel mij kwetsbaar op en tegelijkertijd vertel ik ook met humor hoe reacties soms overkomen. Ik ga ook graag in gesprek met de aanwezigen over hun ervaringen met verlies en rouw.
Tijdens een lezing neem ik altijd boeken uit mijn privé collectie mee (deze zijn niet te koop), zodat geïnteresseerden in de pauze daar even doorheen kunnen bladeren.

Voorbeeld van recente lezingen uit 2022, in samenwerking met pluzzorg.nl: Zie hier


Workshops

Workshop op maat

Heeft u op dit moment zelf niet te maken met rouw op het werk, maar wilt u meer weten over omgaan met verlies en rouw, dan is de workshop ‘Rouw op je dak’ heel geschikt.
Op een actieve manier wordt uitleg gegeven over de invloed van rouw op het leven. Wat kun je doen als ondersteuner, als vriend of als collega. Verschillende handvatten worden aan de hand van casussen besproken in een dagdeel aan groepen van max 12 mensen.

Neem voor meer informatie over een workshop op maat vrijblijvend contact op door het invullen van onderstaand formulier , per mail info@jokeroelfsema.nl of bel 06 44914430.

Lees ook mijn reactie op het CNV voorstel voor meer rouwverlof bij NPO EenVandaag (9 juli 2020)
Ook tips in de podcast ‘helemaal aan het einde’ aflevering 7 De dood van een collega vanaf 8:20 min (11 december 2021)

Voor meer informatie over workshops op maat en lezingen neem vrijblijvend contact op met mij door het invullen van onderstaand formulier of info@jokeroelfsema.nl of via 06 44914430.